nyheder | kontakt | cv dansk | english  
   
 

HELLE FOR MIG

Er en scenisk installation med elementer af billedforstørrelser og formindskelser, fra samtidige medier, primært avisers udlæg af virkeligheden. Et stort edderkoppespind dannet af udklippede avisstrimler dominerer rummet.
På væggene hænger plakater, der er forstørrede ”omvendte” trusselbreve, f. eks . med teksten : ”Kunne den bedste kur mod frygt være nysgerrighed?”. De er lavet af sætninger dannet fra udklippede ord og tekststykker fra aviser, i sorte og gule farver.
Som flade og flytbare kulisser optræder fælles kendte samtidspersoner som figurer, der appellerer til det legende og intervernering imellem figurerne og beskueren.
Udklippede ”vindere” danner en cirkel hvor bagsiden vender mod beskueren, og for siden ind mod kredsen.
De flade figurer og udskift bare kulisser, synliggør og pointerer udvælgelsen og den forstillede objektivitet i det udvalgte der udsendes af medierne.
Paradoksalt er medierne det som kan være fællesskabsbindende, men samtidig også det sted som i forenklingen kan fordreje og forvride virkeligheden med sin unuancering. Blot i udvælgelsen ligger der altid en vægtning og en værdiladning af det emne der udsendes eller det der forbigås.

klik herklik herklik herklik her

klik på billederne for at se større versioner af dem.


 
 

History on History af Tanja Nellemann - web: Anders Visti

top