nyheder | kontakt | cv dansk | english  
   
 

afsnitp plog


billeder fra projektet "Historie på historie" på Overgaden, 2004.

tekst fra AfsnitPs plog:
"I Overgaden er der til søndag 28. marts (kl. 13-17) gensyn med verden, som den så ud i bøgerne i 1960'erne og 70'erne. Udstillingen HISTORIE PÅ HISTORIE udfolder historien i næsten 3D. Det er Tanja Nellemann Poulsen, som har moret sig - andet kan jeg ikke forestille mig - med klippe og klistre i de populære illustrerede bøger om periodens epokegørende begivenheder: første skridt på Månen, første kvinde uden bh på Strøget, første gen-manipulerede mus med fjer, første ægte charterturist, første truede dyreart.

Bøgerne står og ligger, og ord og billeder kravler ud og ind af dem. På gulvet ligger ordene HELT DET OPDAGE AT HELLER MEN IKKE VAR HELT SANDT AT IKKE som et vakkelvornt digt og som et dækkende udtryk for det foruroligende indtryk af verden, man fik, når man bladrede i de bøger som barn.

Nu kan man ærgre sig over, at man ikke fik ideen til at tage billederne i egen hånd og lege verden med dem. I Tanja Nellemann Poulsens Legoland, modelverden, dukketeater rejser personerne sig af bogsiden og bliver levende, så man pludselig er i stue med Tarzan og Ingrid og Lillebror.

Midt i rummet hænger en jakobsstige, der fører op til ovenlysvinduet, som en nødudgang for dem, der gerne vil ud af bøgernes modelverden og tilbage til 1:1-verdenen. Eller, slår det mig nu, en nødindgang for dem, der gerne vil klatre tilbage til billedernes fantasiunivers."
plogger: Lene Wissing

link til ploggen >> her <<

 

 
 

History on History af Tanja Nellemann - web: Anders Visti

top